opc_loader

Alfa Spider RS Super Sport

Promotiefoto

Afmetingen: 23 X 17,5 cm.

 

Alfa Spider RL – Super Sport

 

De Alfa Romeo RL wordt het meesterwerk van Guiseppe Merosi genoemd op Wikipedia:

Na de Eerste Wereldoorlog begon Alfa Romeo opnieuw met het ontwikkelen van de auto's. Het eerste naoorlogse model werd de Alfa Romeo G1, maar al snel begon Merosi met het ontwerpen van de RL. De wagen kreeg een 3 liter zescilindermotor met klepstoters en kopkleppen. Van de RL waren drie varianten verkrijgbaar: een Normal, een Touring en een Sport. Het vermogen varieerde hierbij van 55 tot en met 71 pk. De meest krachtige variant haalde over een afstand van 10 km een gemiddelde snelheid van 178 km/u. Op basis van de RL werd ook een kleinere wagen ontwikkeld, de Alfa Romeo RM met een 2 liter viercilindermotor.

 

Om het merk enige bekendheid te geven en de personenwagens te promoten werd de RL ook ingezet in verschillende races. In 1923 werd met een sportversie van de RL de Targa Florio gewonnen. In 1927 werd de RL Super Sport met een carrosserie van Zagato vierde in de eerste Mille Miglia (bron:www.wikipedia).

 

Deze foto’s zijn door Alfa Romeo vervaardigd aan de hand van de originele negatieven. Deze foto maakt deel uit van een map met 36 foto's van auto's van het merk Alfa Romeo, vanaf 1910. Ook de complete map is te koop voor € 500,00. De foto's zijn nog niet ingelijst.

40,00

Promotiefoto

Afmetingen: 23 X 17,5 cm.

Alfa Spider RS Super Sport heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Alfa Spider RS Super Sport


Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items