opc_loader

Mercedes Benz Typ C 111

Lithografie

 

30 X 30 cm.

Lithografie; Mercedes Benz Typ c 111 van Andy Warhol

Met deze lithografie van een Mercedes BenzTyp  C 111 van Amerikaanse Pop Art kunstenaar Andy Warhol heeft u een leuke Mercedes aan de muur.

Andy Warhol had geen rijbewijs maar was wel dol op auto’s. Hij had zelf een Rolls’ Royce. Warhol kreeg van  Mercedes-Benz in 1986 de opdracht om voor het 100 jarige bestaan van Mercedes een serie van kunst en auto's te maken: Cars.  Warhol overleed voordat hij de opdracht had kunnen afronden. Dit portret was wel gereed en is beschreven in het boek van Tilman Osterwold: Andy Warhol: Cars and Business Art. Andere portretten uit dezelfde serie Cars  zijn op deze site te vinden onder het werk van Andy Warhol.

 

De C 111 was de naam voor een reeks prototypes (concept cars) van het Duitse Mercedes-Benz. Aan het einde van de jaren 60 was er veel belangstelling voor de toepassingsmogelijkheden van de wankelmotor. Ook Mercedes deed daaraan mee en bouwde een serie prototypes die werden gebruikt voor het testen van verschillende materialen en technieken. De auto's van het type C111 waren in feite rijdende laboratoria en deden vele jaren dienst.

 

Deze litho is nog niet ingelijst.

40,00

Lithografie,

30 X 30 cm.

Mercedes Benz Typ C 111 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Mercedes Benz Typ C 111


Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items