opc_loader

Zwart protest

Olieverf op doek
 
150 x 100 cm
 
Dit schiderdij van Wim Bosma is inmiddels verkocht. Bent u op zoek naar werk van Wim Bosma? Ik volg de Nederlandse en Internationale veilingen en voor mij is het makkelijk en leuk om voor u te zoeken. Op de contactpagina vindt u mijn gegevens.
 
Dit schilderij heeft Wim Bosma in 1966 gemaakt naar aanleiding van de onlusten in Zuid Afrika.

Wim Bosma is een Nederlands schilder uit de 20e eeuw (1902-1985) Bosma schilderde landschappen, havens, figuren, spoorwegviaducten, treinen, boten en vliegtuigen. Tot zijn meest bekende werken behoren de stations en havens uit de jaren dertig, geschilderd in een moderne, realistische stijl. Na 1945 gebruikte Bosma ook andere motieven. Hij kreeg belangstelling voor Afrika en woonde en werkte daar. Dit schilderij is daar een prachtig voorbeeld van.

Vele musea hebben werk van Wim Bosma in de collectie,o.a. Centraal Museum in Utrecht en Stedelijk Museum in Amsterdam en is geliefd bij particuliere verzamelaars. Dit werk is in 1966 aangekocht voor de Rijkscollectie (zie foto's).

Bijzondere details maken dit schilderij extra interessant. Bosma heeft krantenknipsels in het werk aangebracht. Dit versterkt het tijdsbeeld van dit kunstwerk.

Gesigneerd: linksonder
 
 
Dit schilderij is inmiddels verkocht. Bent u op zoek naar betaalbaar werk van Wim Bosma, laat het mij dan weten via de contactpagina. Ik houd de Nederlandse en internationale veilingen bij en vind het leuk om voor u op zoek te gaan
0,00

Olieverf op doek,

150 x 100 cm

 

Zwart protest heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Zwart protest


Laatst bekeken items