opc_loader

Hoe verkoop je kunst van auto's aan je vrouw?

Hoe verkoop je kunst van auto's aan je vrouw?

Hoe verkoop je kunst van auto’s aan je vrouw?

 

Wil jij een indrukwekkende lithografie van een auto aan de muur hangen, je maandsalaris besteden aan een schaalmodel van een auto en weet je nog niet goed hoe je het je vrouw moet vertellen?  Koop vooral mooie kunst, zorg voor een goed verhaal en vertel er leuke details bij.

Hieronder wat verkooptips:

 

Automascottes: koop mooie kunst voor auto’s

 

Veel leuker dan de afbeeldingen van auto’s, zijn de mascottes die op de motorkap geplaatst werden: ‘Hood Ornaments’. Favoriete onderwerpen: dieren en al dan niet nakende, dames. René Lalique maakte fantastische ornamenten van glas. In 1906 begon hij om voor de winnaars van de Targa Florio races de prijzen te maken. Voor Citroën maakte hij voor de 5CV een ornament met 5 paarden erin. Veel van zijn ornamenten zijn trouwens dieren: greyhound, vos, kikker en ook onze libelle.

Helemaal interessant wordt het bij de Spirit of Ecstasy, de Flying Lady of de Kneeling Lady die op de motorkap van een Rolls’ Royce thuishoort. Als inspiratie koos beeldhouwer Edward Sykes, Eleonora Valsco Thornton. Zij was de secretaresse en maîtresse van Lord Montagu. En Lord Montagu was de koper van de Ghost Rolls Royce waarvoor het beeldje bedoeld was. In de eerste versie had ze haar vinger op haar lippen en dat beeldje heet ook wel: The Whisper.

 

Kunst en liefde voor auto’s: Cars van Andy Warhol

 

Ik heb gemerkt dat ik ook suffe auto’s wel leuk ga vinden, als ik er maar een verhaal bij heb. We hebben een leuke stapel lithografieën van Andy Warhol uit zijn serie Cars. In 1989 werd Warhol voor het 100-jarig bestaan van Mercedes-Benz gevraagd om portretten te maken over die afgelopen 100 jaar. Hij overleed voordat hij helemaal klaar was, maar hij had 35 schilderijen en 12 tekeningen wel af. Wat ik vooral aandoenlijk vindt is dat Andy Warhol foto’s heeft gebruikt van auto’s die echt belangrijk waren voor de geschiedenis van Mercedes-Benz. De eerste Benz Patent Motorwagen, en daar zitten dan meneer Benz en zijn medewerker op. De een met hoed, de ander met pet. Of de Mercedes C 111, een testauto die helemaal niet bedoeld was om te verkopen.

Nog één ander grappig weetje: Andy Warhol had, als rechtgeaarde New-Yorker, helemaal geen rijbewijs. Maar hij was wel dol op auto’s en had een Roll’s Royce waarin hij zich liet rijden, de slimmerd.

 

Leuke details: De gekke graaf en zijn Alfa Romeo

 

Als ik een nieuw kunstwerk  op de site plaats, probeer ik er altijd een tekstje bij te maken. Daarom zocht ik achtergrond informatie over voor de foto’s van oude Alfa Romeo’s die wij sinds kort hebben. En dan kom je opeens in een hele nieuwe, onbekende wereld aan informatie.

Sites waarop je kan vinden wanneer wie met welke auto welke race heeft gewonnen; de technische bijzonderheden van de auto’s; hoe de ene auto ontwikkelde naar de andere auto. Ik vind het zo lief dat iemand helemaal de moeite neemt om al die bijzonderheden op Internet te plaatsen.  Dat de motor 6 cilinders heeft en op z’n kop staat, vind ik dan weer niet interessant. Wel dat een gekke Italiaanse graaf in 1914 de opdracht gaf om een supersonisch model Alfa te maken, die wel 139 kilometer per uur kon rijden: de Alfa Siluro Ricotti.  Met dat soort details maak je de auto persoonlijk en dus leuk.

 

Heb je nog meer overtuigingskracht nodig bij de aanschaf van iets moois, laat het mij weten, Ikik weet  inmiddels hoe het werkt.

 

Over een verzameling Lalique Hood Ornaments:

https://www.nytimes.com/2012/03/04/automobiles/collectibles/laliques-mascots-too-cool-to-ride-on-radiators.html?_r=0

over the Spirit of Ecstacy en Leonora:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Spirit_of_Ecstasy

 

Jacqueline Nijland-Potter schrijft over de belevenissen in de kunsthandel van Dert Nijland Fine Arts. Haar echtgenoot Dert Nijland adviseert over kunst en koopt de kunst in. Door samen de inkopen te beschrijven en achtergrond-informatie van de kunstwerken en over de kunstenaars te zoeken, leert Jacqueline steeds meer over kunst.

Terug

Reacties

Om spam te voorkomen moet je eerst inloggen om een reactie te kunnen geven.